- Puinen leikkuulauta -

Mikä on keittiön käytetyin apuväline?

Leikkuulauta! Sen takia sen on syytä olla toimiva ja helppo käyttää. Puinen leikkuulauta on ollut monelle ykkösvaihtoehto, koska siinä yhdistyy pitkä käyttöikä, käytettävyys sekä hygieenisyys. Puusta ei irtoa mikromuovia, toisin kuin muovisista leikkuulaudoista.

Silopuun leikkuulaudoista on jo kokemusta monen vuoden ajalta. Kun aloitin puualan opiskelut vuonna 2012, teimme ihan enimmäiseksi leikkuulautoja. Nämä samat leikkuulaudat ovat vieläkin käytössä.

Leikuulauta valikoima

Silopuun leikkuulauta valikoimasta löytyy muutama malli eri käyttötarkoituksia varten. Iso leikkuulauta on mainio, jos on paljon pilkottavaa ja tarvitsee reilusti tilaa. Jos haluat leikkuulaudan ilman mitään ylimääräisiä kemikaaleja, Saarni-leikkuulauta on sopiva sinulle. Se on valmistettu yhdestä lankusta ja siinä ei ole yhtään liimaa. Välistä löytyy pari muuta kokoa ja vähän erityylisiä vaihtoehtoja.

Myös mittatilauksena sekä isompia eriä yrityksille

Teen puisia leikkuulautoja myös mittatilauksena! Jos haluat juuri sinulle kustomoidun leikkuulaudan, laita viestiä niin suunnitellaan ja tehdään se! Leikkuulautoihin on saatavilla merkintöjä laser- tai polttomerkkauksena. Myös erilaiset jyrsinnät ovat mahdollisia. Kannattaa kysyä lisää ja kertoa omat toiveesi.

Teen myös yrityksille isompia eriä heidän toivomillaan logoilla ja teksteillä. Leikkuulaudat ovat erinomaisia lahjoja työntekijöille ja asiakkaille.Mistä puinen leikkuulauta koostuu?

Kotimainen puu

Koivu on muovautunut päälajiksi sen
kestävyyden ja kauneuden takia.
Koristeena käytän myös muita puulajeja luomaan ilmettä.
Koivu on aina kotimaista puuta. Käytän myös muita

puulajeja, esim saarnea ja tammea.

Parafiiniöljy

Silopuun leikkuulaudoissa on käytetty pintakäsittelyyn parafiiniöljyä,
joka on myrkytöntä, hajutonta ja mautonta. Sitä voit löytää maalikaupoista

ja apteekeista. Parafiiniöljy on edullista ja helppokäyttöistä.

Puuliima

Liima kestää kosteutta ja lämpöä hyvin. Liimasaumojen kestävyydestä
ei tarvitse olla huolissaan leikkuulautaa käyttäessä tai pestessä.
Tiskikoneeseen sitä ei voi laittaa siitä huolimatta,
vaan pesu on tehtävä käsin. Pitkäaikainen liottaminen voi myös
aiheuttaa liimasauman aukeamisen. 

Käsityö

Kaikki leikkuulaudat
valmistetaan omalla verstaalla Villalassa.

Verstaalle voi myös tulla tutustumaan leikkuulautojen valmistukseen.

Kokemus

Leikkuulaudoista on jo monen
vuoden kokemus, joten
työtavat ovat hioutuneet ajansaatossa
koko ajan paremmiksi. 


- Käyttö & Huolto -

Puinen leikkuulauta ei kestä konepesua, pitkää liottamista vedessä tai kovaa lämpöä. Aina käytön jälkeen pinnan voi puhdistaa tiskiharjalla ja juoksevalla vedellä. Pesuaineen käyttö ei ole tarpeen joka käyttökerran jälkeen. Pesun jälkeen kuivaa irtovesi ja anna kuivua ilmavasti. Leikkuulauta kannattaa pestä molemmilta puolilta, jotta ylä- ja alapuoli kostuu saman verran. Näin leikkuulauta pysyy paremmin suorana.

Aina tarvittaessa pinta kannattaa öljytä uudestaan. Käsittelyyn suosittelen parafiiniöljyä, joka on myöskin myrkytöntä. Puisen leikkuulaudan käyttö on varsin helppoa ja vaivatonta!

Jotkin raaka-aineet (esim sipuli) jättää helposti makua leikkuulautaan. Joskus onkin
syytä olla useampi leikkuulauta eri raaka-aineille.

Puiselle leikkuulaudalle on ominaista pieni taipuminen. Se johtuu yleensä ilmankosteudesta, joka muuttuu kesän ja talven välillä paljonkin. Leikkuulaudan elämiseen voi vaikuttaa jonkin verran itsekkin. Säännöllinen öljyäminen tasoittaa kosteusvaihtelua ja talvella leikkuulautaa voi säilyttää viileämmässä paikassa.
Leikkuulauta kannattaa pestä myös alapuolelta.

- Leikkuulaudan ostoon sisältyy ensihuolto! - 

Ei ole liioiteultua, kun väitetään että puisesta leikkuulaudasta saa pienellä huollolla melkein kuin uuden! Vähän hiontaa ja lopuksi viimeistelevä öljykerros. Leikkuulauta menettää kulahtaneen ulkonäkönsä ja naarmut häviävät. Niin pieni työ, jotta lupaan tekemiini leikkuulautoihin ensihuollon kaupanpäälle!

Kaikki Silopuun leikkuulaudat voi toimittaa verstaalle ensihuoltoon. Ensihuolto sisältää hionnan+öljyämisen.

Ensihuoltoon ei sisälly leikkuulaudan lähettämisestä aiheutuneet kulut, silti
kannattaa hyödyntää tarjous. Leikkuulaudan lähettämisestä muodostuu noin 15 euroa kuluja, mutta uusi leikkuulauta voi maksaa moninkertaisesti!

Toimimalla näin saamme leikkuulautoihin lisää palvelusaikaa.  Mun valmistamat leikkuulaudat ovat sen verran paksuja että ne voi hioa montakin kertaa uudelleen.

Jos haluat lähettää leikkuulautasi ensihuoltoon, niin olethan ensin minuun yhteydessä.
Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: teijo@silopuu.fi
tai puhelimitse numeroon: 0400288196
Vastaan puheluihin, teksti- sekä Whatsapp-viesteihin.