Puukeittiöt

Mulla on ollu aina haaveissa päästä tekemään keittiöitä puusta. Haaveistani on tullut totta ja kirjoitushetkellä olen tehnyt kolme kokonaista keittiöprojektia. Pariin kohteeseen olen tehnyt myös yksittäisiä kalusteita täydentämään kokonaisuutta. Puukeittiöissä yhdistyy kaikki mitä rakastan: käsityö, perinteet, aidot materiaalit ja tahto päästä tekemään ihmisielle tuotteita, joilla on käyttöä nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Keittiöt teen aina puusta. Yleensä rungot, laatikot ja ovet ovat koivua. Työtasoissa voidaan käyttää esimerkiksi koivua, tammea tai saarnea. Vaneria voidaan käyttää myös rungoissa, ovissa ja laatikon rakenteissa. Pintakäsittelyssä käytän öljymaaleja, puuvahoja sekä erinlaisia öljyjä. Maalatessa käytän aina perinteisestä pensseliä. Siitä tulee mahtava tunnelma valmiiseen keittiöön ja käsityön jälki oikein huokuu kaapeista🧡 Liitoksina käytän usein sinkka-, lohenpystö- sekä uurreliitoksia. Kaikki ovat perinteisiä ja kestäviä liitostapoja.

Keittiöni yleisilme on varsin perinteinen. Ne sopivat hyvin vanhoihin taloihin, mutta myös uusiin, etenkin hirsirakennuksiin. Kaikki keittiöt tehdään mittatilauksena, joten erikokoiset tilat saadaan käyttöön mahdollisimman tehokkaasti. Puumateriaalit sekä pintakäsittelyt ovat varsin vapaasti valittavissa asiakkaan toiveiden mukaan.