Unelma elämän pituisesta tarinasta, Silopuusta, lähti itämään varhain ollessani viidennellä luokalla. Pienen maalaiskylän tarjoamat mahdollisuudet tutustua ympäröivään luontoon antoivat hyvän pohjan haaveilla puusepän ammatista. Peruskoulun päätyttyä suoritinkin puualan perustutkinnon ja valmistuin puusepäksi. Kun opiskelut ja armeija oli käyty alta pois, koitti aika laittaa rattaat pyörimään ja aloittaa pitkä tie kohti oman unelman toteuttamista. Yritykseni kautta haluan tuoda luonnon lähemmäs meitä ihmisiä. Mielestäni ansaitsemme kaiken sen mitä se meille tarjoaa. Olen itse kasvanut metsän keskellä ja näin oppinut arvostamaan ympäristömme kauneutta ja harmoniaa. Luonnolla on mahtavat voimat ja kerron sen tarinaa puuta kunnioittaen.

Puu materiaalina on aina ollut minulle selkeä valinta. Se on työstettävyydeltään monipuolinen, ja kotimaamme tarjoaman vihreän kullan hyötykäyttö on eettinen valinta meille jokaiselle. Pyrin antamaan asiakkailleni samanlaisen tunnetilan kuin itselleni katsellessa valmista kädenjälkeä, sen tunteen, että tänään on tehty hyvä teko. Minun ja tuotteissani käytettävien puiden juuret ovat kasvaneet samassa mullassa ja metsässä kulkiessani näen paljon enemmän kuin pelkkiä puita. Näen niissä siintävän tulevaisuuden, puhtauden sekä vaurauden.

Suomen metsät ovat hyvinvoinniltaan tilastojen kärjessä. Osaamme pitää yllä luonnon tasapainoa ja ymmärrämme sen kiertokulun tärkeyden. Tuotteissani käytettävä materiaali on varmuudella metsistä jotka voivat hyvin, metsistä joita olen itse hoitanut ja vaalinut. Tilaamalla tuotteita puusepiltä tuet kotimaista käsityötä ja rikastutat samalla omaa arkeasi.

puuseppä Teijo Jalkanen