Näistä nousujakkaroista olen erityisen ylpeä! Ystävälläni, Antilla, oli pahemman luokan ongelma kun hän ei yltänyt mikroonsa tai yläkaappeihinsa uudessa asunnossaan.  Itse halusin haastetta ja kehittää omia taitojani, Antti halusi koivua, pähkinäpuuta, jämäkkyyttä sekä jotain uniikkia mitä ei tarvitsisi koskaan piilottaa komeroon.

Näitä muuten suunniteltiin pitkään! Punkaharjun Valtionhotellilta löytyi sitten se inspiraatio ja luonnoksia alkoi syntyä. Lopullinen muoto syntyi sitten verstaalla. Päätinkin tehdä näitä kaksi samalla kertaa, toinen itselle ettei jää (taas) harmittamaan! 

Tätä työtä suunnitellessa ja tehdessä oppi paljon etenkin sinkkaliitoksista ja 3D-piirtämisestä. Tämän työn hienoin asia onkin ehkä se että aina löytyy jotain uutta opittavaa, saa uusia ideoita ja joutuu kehittelemään luovia ratkaisuja. Seuraavan kerran kun tämmöisen teen niin jyrsin ala- ja yläaskelmaan viisteet joka reunaan. Meillä ainakin on ollut aika ahkerassa istumakäytössä ja nyt etenkin nuo kulmat painaa peppua vähän ikävästi…

Erinomaisen näppärä se on tosiaan siirtää, etenkin suhteessa siihen kuinka vakaalta ja luotettavalta sille kiipeeminen tuntuu.

Tekniset tiedot:

Korkeus: 510 mm
Ala-askelman korkeus: 270 mm
Leveys: 420 mm
Syvyys: 390 mm

Tummempi nousujakkara:

Materiaali: kotimainen koivu
Pintakäsittely: Osmo Color 
pohjalla Terva-puuvaha
pinnassa väritön öljyvaha

Vaaleampi nousujakkara:

Materiaali: koivu ja pähkinäpuu
Pintakäsittely: Osmo Color väritön öljyvaha

Hinta: Koko koivuinen 456,60 €
Pähkinäpuinen  496,60 €